Utbildningar

Årets första nyheter

By 21 januari, 2022januari 26th, 2022No Comments

Utbildningsledaren inleder

God fortsättning, och välkommen till en ny termin! Jag heter Andreas Braselius och representerar Utbildning som utbildningsledare/instruktör sedan i januari 2021. I grunden är jag musiker och har jobbat en hel del med event. Det var också så jag hamnade i truckbranschen, det rör ju sig mycket truckar och kranar när man gör stora evenemang. Jag kom i kontakt med UniCarriers första gången 2014 när jag började utbilda truckförare internt på Liseberg, och samarbetet fortsatte sedan genom åren då jag bland annat drev eget. 2020 kontaktade UniCarriers mig och ville att jag skulle börja här – och självklart tackade jag ja. Trots att pandemin ännu inte är över känns det jättekul att dra igång en ny termin, nu med nytt namn dessutom.

Kom i form för 2022

Beach 2022 i all ära, vi hjälper dig istället att toppa formen för truck 2022. Vi erbjuder ett fullständigt paket av praktiska övningar, utformade av en fysioterapeut, för att hjälpa truckförare förebygga de skadliga asymmetriska påfrestningar som kan uppkomma till följd av deras dagliga arbete.
Här kommer ett smakprov:

Flexibilitet i bröstryggen och skuldrorna

1. Böj dig framåt med böjda knän. Placera händerna på ryggen och håll in hakan mot kroppen.
  2. Sträck sedan långsamt ut kroppen, ena armen uppåt och något bakåt och den andra nedåt
  3. och något bakåt. Knip samtidigt ihop dina skinkor så du inte böjer på ryggen eller svankar.
  4. När du sträcker upp din högerarm ska din vikt ligga på ditt högerben och tvärt om. Återgå sedan till att vara framåtböjd.

Läs mer om hur du förebygger skador eller boka en utbildning i skadeförebyggande här. (Välj ”Hälsoprogram Aktiv” i menyn.)

Nytt namn: Mitsubishi Utbildning

Även om kärt barn kan ha många namn skadar det inte med lite tydlighet i tillvaron. Just nu kallas vi ju både för Truckförarskolan och UniCarriers utbildning men eftersom hela verksamheten nu går under varumärket Mitsubishi känns det helt naturligt att vi också byter namn till Mitsubishi Utbildning. Namnändringen inleds omgående, och rullas ut löpande i alla kanaler.

Anledning att bli avtalsinstruktör

Du som redan är inne i det har säkert upptäckt egna fördelar, men för dig som fortfarande funderar bad vi utbildningsledare Andreas förklara vad han tycker är det fina med att vara avtalsinstruktör.

Som jag ser det är den största fördelen med våra avtalsinstruktörer att det är effektivt för företaget att ha kunskapen inhouse. Det gör det enklare att planera för utbildningar, och instruktören har god kunskap om verksamheten där man ska utbilda sina kollegor. Och vi här på skolan är ju extremt intresserade av vårt område vilket innebär att vi alltid kan stötta instruktörerna.

Har du koll på allt du får?

Nu när vi gör en nystart kan det ju även vara på sin plats att påminna om vad som ingår när du blir avtalsinstruktör. Kolla här:

Instruktörssidor

• Support kring de praktiska momenten som ingår i utbildningen
  • Fortbildning till Instruktören och bevakning av aktuella lagrum
  • Information om uppdateringar och ändringar som påverkar Instruktörens uppdrag
  • Support för de tjänster som ingår i konceptet

Webbshop

• Köpa kursmaterial och andra produkter

Intygsutskrifter

• Prägling och distribution av utbildningsbevis

ePort Courseadmin

• Administrera eTruckslicenser
  • Se kursdeltagarnas resultat

Vill du veta mer?
Kontakta oss på truckskolan@logisnext.eu

Flexibel kursplan – våren 2022

Dessvärre kan coronarestriktionerna göra att vårens kursschema påverkas. Allt som är bokat kommer att bli av, men kurser kan behöva flytta fram. Vi gör allt vi kan för att vara flexibla och anpassa verksamheten efter restriktionerna. Däremot planerar vi för flera digitala workshops under våren, bland annat i ePort Courseadmin. Separat inbjudan till dessa kommer framöver.

Ladda ner kursplan här

Ytterligare lyft för eLift

Förutom att eLift nu även finns på engelska så har vi nu även lanserat en rad andra förändringar och förbättringar. Däribland dessa:

• En andra omgång övningsfrågor. När en elev känner sig osäker eller vill förbättra sitt resultat, går det nu att repetera med andra övningsfrågor till varje kapitel.
  • Nya frågor och tips i slutet av berättelsefilmerna för att integrera utbildningen bättre. Det underlättar inlärningen.
  • Tekniska buggfixar som bland annat gör ljuduppspelningen säkrare.

Uppdaterade priser för licenser

Ett nytt år innebär också nya priser. 2022 kostar eLift 850 kr per licens och eTruck 950 kr per licens.
De nya priserna börjar gälla från 1:a februari.