Utbildningar

Visste du detta om e-lärande?

By 24 februari, 2022No Comments
Utbildningledaren inleder

Äntligen vardag igen

Slopade restriktioner, ett späckat kursschema och en vår som väntar runt hörnet – kan det bli bättre? Ja, faktiskt. En av våra fina e-kurser är nämligen nominerad till ett riktigt fint pris… Därför tar vi tillfället i akt att fokusera lite extra på fördelarna med e-lärande i månadens nyhetsbrev.

Trevlig läsning!
Andreas Braselius

3 fördelar med e-lärande

Visste du att hela 90% av alla företag använder någon form av e-lärande idag? Inte konstigt alls, digitala kurser och utbildningar har framtiden för sig. Här är några av anledningarna till varför.

Lära sig i egen takt
E-lärande ger helt andra möjligheter att lära sig i sin egen takt. Om någon behöver mer tid med ett visst ämne kan de gå igenom det så långsamt och så många gånger som de behöver.
Ger kunskap som fastnar
Det finns också forskning som visar att e-lärande gör det lättare att behålla sina nyvunna kunskaper, kunskapsretention som det så fint heter. En tysk studie fann till exempel att e-lärande ökade graden av kunskapsretention med 25-60%.
Mer flexibilitet i tillvaron
Det kan onekligen vara en utmaning att få plats med kontinuerlig utbildning i hektiska arbetsscheman. E-lärande gör att man kan plugga när och där det passar personen bäst. Det tar också mycket mindre tid än traditionell undervisning som sker på plats.
eLift har chans att vinna fint pris

Riktigt roliga nyheter: eLift har nominerats till German Innovation Awards för 2022, ett prestigefyllt pris som uppmärksammar produkter, teknologier och tjänster som bryter ny mark inom innovation.

Och eLift bryter verkligen ny mark, med kombinationen av lättillgängligt e-lärande och dramatiskt berättande. Här berättas historien om en arbetsdag då en olycka inträffar. Eleverna vet att det kommer att hända – men inte när eller hur. Den naturliga nyfikenheten utmanar eleverna att ta reda på vad som kommer att hända, vilket innebär att de tränar sig själva i att identifiera och undvika risker – utan att ens tänka på det.

I slutet av maj får vi se om eLift går hela vägen till vinst.

Om du inte testat eLift ännu, gör det här.

Har du koll på dina lösenord?

Att glömma är mänskligt, inte minst i dagens lösenordstäta värld. Har du koll på dina inloggningsuppgifter till våra portaler?

Om inte, kontakta Andreas.

Vårens kurser och workshops

Hurra! Äntligen är vi fria från coronarestriktioner, och vårens kursschema kan rulla på som vanligt. Vi planerar också för flera digitala workshops under våren, bland annat i ePort Courseadmin. Separat inbjudan till dessa kommer framöver.

Se hela kursschemat här