Våra kurser

Truckförarutbildning AB – Truckkort

UniCarriers truckförarutbildningar följer alla regler och ger dig truckförare som ökar säkerheten och produktiviteten i din verksamhet.

Alla som kör truck måste enligt lag ha truckutbildning/truckkort. Men en truckförarutbildning är inte bara en skyldighet, utan även en lönsam investering för ditt företag. Med utbildade truckförare ökar säkerheten på arbetsplatsen, och därmed minskar risken för kostsamma skador på personal, gods och inventarier. Dessutom ökar effektiviteten och produktiviteten i din materialhantering.

UniCarriers truckförarutbildningar följer Truckläroplan 10 (TLP 10). Vi erbjuder utbildningar för truckkort A, truckkort B, truckkort C och truckkort D. Genomförd och godkänd truckförarutbildning ger föraren ett utbildningsbevis (vanligen kallat för truckkort/truckkörkort/truckförarbevis).

 

Truckförarutbildning AB

Vi utbildar för alla sorters truckar och ger behörighet A och B. Utbildningen är på 3-5 dagar, varav två dagar teori och 1-3 dagar praktik beroende på elevens förkunskaper och antal behörigheter.

De truckar som ingår i Truckförarutbildning AB är: Motviktstruck, sitt- och ståstaplare, skjutstativtruck och smalgångstruck/högplockstruck, samt truckarna som ingår i Truckförarutbildning A.

Innehåll:

Teoridel: Trucktyper, Truckens konstruktion, Ergonomi, Truckens arbetssätt, Daglig tillsyn, Material- och godshantering, Arbetarskydd och interna regler, Trafik- och säkerhetsregler, Interna regler, Farligt gods, Slutprov
Praktikdel: Daglig tillsyn, Manöverorgan, Övningskörning, Material­hanteringsövning, Slutprov

Efter godkänt teori- och praktikprov utfärdas utbildnings­intyg (truckkort).

Utbildningsmaterial ingår och även lunch och kaffe på våra öppna utbildningar.

Se kursdatum på våra öppna utbildningsplatser.

Anmäl dig till lärarledd Truckförarutbildning ABIntresserad av webbaserad Truckförarutbildning? Läs mer om eTruck här!

Är du intresserad av denna kurs som företagsförlagd, klicka här för att göra en intresseanmälan.

Unicarriers Truckförarskolan Motviktstruckar