Våra kurser

Truckförarutbildning C – Truckkort

UniCarriers truckförarutbildningar följer alla regler och ger dig truckförare som ökar säkerheten och produktiviteten i din verksamhet.

Alla som kör truck måste enligt lag ha truckutbildning/truckkort. Men en truckförarutbildning är inte bara en skyldighet, utan även en lönsam investering för ditt företag. Med utbildade truckförare ökar säkerheten på arbetsplatsen, och därmed minskar risken för kostsamma skador på personal, gods och inventarier. Dessutom ökar effektiviteten och produktiviteten i din materialhantering.

UniCarriers truckförarutbildningar följer Truckläroplan 10 (TLP 10). Vi erbjuder utbildningar för truckkort A, truckkort B, truckkort C och truckkort D. Genomförd och godkänd truckförarutbildning ger föraren ett utbildningsbevis (vanligen kallat för truckkort/truckkörkort/truckförarbevis).

 

Truckförarutbildning C

Under två dagar, en dag teori och en dag praktik, utbildas eleven på truckar och vissa specialmaskiner som inte omfattas av A- eller B-utbildningen. Endast mot företag.

Utbildningen omfattar hjullastare för gaffelhantering, sidlastare, grensletruck samt container- och timmertruck. Upplägget beror på förkunskaper och vilka maskiner man vill utbilda sig i. Kontakta oss för bästa upplägg.

Innehåll:
Teoridelen (varierar med trucktyp): Konstruktion, Skötsel och daglig tillsyn, Arbetssätt, Trafik- och säkerhetsregler, Ergonomi, Slutprov
Praktikdelen: Daglig tillsyn, Manöverorgan, Övningskörning

Efter godkänt teori- och praktikprov utfärdas utbildnings­intyg (truckkort).

Utbildningsmaterial ingår.

Är du intresserad av denna kurs, klicka här för att göra en intresseanmälan.

Unicarriers Truckförarskolan Hjullastare